background

Augmentasyon (Kemik Ekleme)

İmplant kemik nakli kemik aşılama olarak da bilinmektedir. İleri seviyede uygulanan bir tekniktir. Bu sayede yeterli kalınlık ve yükseklikte kemikleri olmayan hastalara uygun yerden kemik nakli yapılmaktadır. Nakil sırasında kemik vidalarla sabitlenmektedir.

Augmentasyon (Kemik Ekleme)

Augmentasyon (Kemik Ekleme)

Augmentasyon yani kemik ekleme kemik yetersizliği bulunan hastalara uygulanmaktadır. Bu yöntemle implant uygulaması için yetersiz kemiğe sahip olan hastalar için yeterli kemik hacmi sağlanmaktadır.  Üst çene veya alt çenede sıkıntı yaşayan hastalarda uygun pozisyon için kemik ekleme yapılmaktadır.  Kemik ekleme operasyonunda bir çok farklı yöntem kullanılmaktadır.  Bu yöntemlerden en çok tercih edilen ise otojen onlay greftler ile yapılan tedavidir.  Burada kişinin kendi kemiği kullanılmaktadır.  Bazı durumlarda ise kemik erimesi problemi bulunmaktadır.  Bu yüzden kemik ekleme operasyonu şart olabilir.  Otojen kemik greftleri kemiğin yetersiz olduğu bölgeye yerleştirilmektedir.  Kemik ekleme operasyonundaki amaç implant cerrahisine hazırlıktır.

İMPLANT KEMİK NAKLİ NEDİR?

İmplant kemik nakli kemik aşılama olarak da bilinmektedir.  İleri seviyede uygulanan bir tekniktir.  Bu sayede yeterli kalınlık ve yükseklikte kemikleri olmayan hastalara uygun yerden kemik nakli yapılmaktadır.  Nakil sırasında kemik vidalarla sabitlenmektedir.

İMPLANT KEMİK NAKLİNE HANGİ DURUMLARDA İHTİYAÇ DUYULUR?

İmplant uygulamaları kemiğin ince ve sert olduğu durumlarda gerçekleştirilemeyebilir.  Eğer kemik yüksekliğinin oranının yükseltilmesi gerekiliyorsa kemik ekleme operasyonu yapılabilir.  Diş bulunmayan ağızlarda ve çene sorunları olan hastalarda da bu yöntem uygulanmaktadır.

KEMİK ERİMESİ NEDEN OLUR?

Çene kemiğinin üstünde dişleri sarar alveol kemiği dişleri sarmasının yanında çiğneme faaliyeti içinde oldukça önemlidir.  Alveol kemiği ağız içi bakterilerden ve dişin çekilmesi sonucunda fonksiyonunu yitirebilir. Bu duruma da kemik erimesi adı verilmektedir.  Eriyen kemik dokusu ise tekrar gelmemektedir. Destek şeklinde uygulanan protezlerde zamanla kemik dokusunu eritebilmektedir.  Zamanla bu tarz protez kullanan hastalar protezlerin bollaşmasından dolayı şikayetçi olacaktır.

ALVEOLAR KEMİK DEFEKTİ NASIL OLUŞUR?

Alveolar kemik defekti travma, periodontal hastalıklar ve diğer patolojik durumlardan kaynaklanabilir. Alveolar kemik erimesi geri dönüşümsüzdür.  Bu sebeple implanttan önce kemik ekleme işlemi yapılmaktadır.  Bu sayede yapılacak cerrahi işleme uygun ortam sağlanmaktadır. Bu sayede cerrahi işlemin ömrü uzatılmaktadır.

KEMİK EKLEME OPERASYONUNDAN SONRA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Ameliyat başarılı bir şekilde gerçekleştirildikten sonra tamponlar ağızda 20 dakika boyunca bekletilmelidir.  48 saat boyunca da 10 dakikada bir buz tedavisi yapılmalıdır. Atılan dikişleri zorlamamak ve zarar vermemek için ağzın fazla açılmaması gerekmektedir.  Aşırı sıcak ve soğuktan ağızdaki sinirleri olumsuz etkilememek için uzak durulmalıdır.

KEMİK GREFTLEME NEDİR?

Kemik greftleme diş eti sorunları ve kemik kaybına bağlı sorunlarda kullanılan bir yöntemdir.  İşlemde kullanılan malzeme yapay olabileceği gibi kemiklerden alınan malzemelerden de kullanılabilir.  Genellikle sinüs bölgesine konulan grefti kemikler kemik seviyesini artırmaktadır.  Kullanılan malzemelerde greftlemeyi kolaylaştıracaktır.

botão whatsapp